Den smarteste hunderasen

Den  smarteste  hunderasen Image

Den smarteste hunderasen

Alle hunderaser har sine fine sider, og hunden som passer til hver og en av oss kommer helt an på livsstilen vi har. For noen passer de minste og rolige hundene, spesielt hvis man bor i by og har en leilighet. De minste trenger ikke like mye fart og rom for å slippe ut energien. Heldigvis for oss som bor i Norge er det enkelt å komme seg ut til store parker og turområder. For hundeeiere som ønsker å være ute i skog og mark, enten for rolig mosjon i vakker natur eller for trening, er det noen hunderaser som er bedre følgesvenner enn andre.

Hunden som er bevist å være den mest intelligente av alle rasene i verden, er den britiske fårehunden border collie. Det er en stor hund med mye energi, men på grunn av dens intelligens er det en fryd å dressere den som liten valp. En border collie passer på sine eiere og mister aldri noen av synet. Hunden har et mildt temperament fra naturens side, og går godt overens med barn. Det er ikke billig og skaffe seg hund, og man kan ta opp små forbrukslån fra centum.no for innkjøp av dyr og andre utgifter til hushold. En border collie er ikke i den dyreste prisklassen av raser, men siden markedet følger tilbud og etterspørsel, varierer priser etter trender. Det er vanlig at en slik hund koster rundt 8 til 10 000 kroner. Border collien er vanligvis svart og hvit, men det er og brune og hvite. Noen tisper kan av og til ha de tre fargene samtidig. Øynene er brune i de fleste tilfeller, men noen veldig få har blå.

På grunn av sin høye intelligens brukes den som narkotikahund, hjelpehund og lavinehund. Lavinehunder leter etter personer som er tatt av snøskred, og brukes bl.a. av Røde Kors. Vanlige hundeeiere som ikke er profesjonelle dressører kan enkelt lære sin border collie til å forstå ord og andre ordre for å bli en god hjelper og følgesvenn. Man kan lære opp valpen sin til å forstå ord som for eksempel «bånd», og hunden vil, uten å se båndet, forstå at den må gå og hente det.

Siden border collien har en høy intelligens og stor utholdenhet, brukes den mye i konkurranser og veddeløp i sitt opprinnelsesland Storbritannia. Men hvordan oppdrar en vanlig familie en border collie? Det viktigste av alt er at hunden for utløp for energi, hvis ikke blir den som andre raser, dominerende og ulydig. Denne hunden har lyst til å jobbe mye, og blir frustrert hvis den får gjøre nok. Hvis hunden bor i by og ikke får utløp for all sin energi, kan instinktene bli et irritasjonsmoment når man går tur med den. Som ved anskaffelser av alle typer hunder er det en stor hjelp i gå på kurs med valpen.

Author | sjur Comments | Kommentarar avslått på Den smarteste hunderasen Date | februar 17, 2019

categories & tags

lovebond-lite