Dansk-Svenske gårdshunder

Dansk-Svenske  gårdshunder Image

Dansk-Svenske gårdshunder

Det finnes en omfattende historie bak den sjarmerende hunderasen Dansk-svensk gårdshund. Opprinnelig så kommer det ut av navnet dens at dette er en klassisk gårdshund med alle de egenskaper som det medfører. Dansk-svensk gårdshund levde og trivdes godt på mange gårder rundt omkring i Danmark og Sverige.

Særtrekk ved hunderasen Dansk-svensk gårdshund

På gårdene her var den velkjent for å ha en beskyttende funksjon der den meldte ifra til familien og alle som bodde på gårdene om det plutselig var fremmedfolk på vei men klarte også veldig godt å holde reven på god avstand slik at hønene og de andre dyrene kunne være trygge dagen lang og særlig om natten. For barna på gårdene så var den også en lojal og livlig lekekamerat og holdt seg beskjeftiget med lek og aktivitet dagen lang. Noe annet som var veldig positivt med å holde en eller flere av disse hundene på gårdene sine var også at denne hunden klarte å beskytte gårdene mot mus og rotter. Da enhver gård med respekt for seg selv på denne tiden gjerne produserte sine egne oster og andre godsaker basert på melk og gjerne hadde et stort spiskammers med kjøtt og mye annet godt så var det helt selvsagt at dette spiskammerset måtte beskyttes for alt det var verdt for dette inneholdt alt det som familiene levde av året rundt. Dessverre så holdt denne flotte hunderasen på å forsvinne for godt på grunn av at det stadig ble færre gårder og at industrialiseringen tok seg kraftig opp særlig i de store byene. Heldigvis så slo kennelklubbene i Danmark og Sverige seg sammen og samlet inn midler slik at rasen lykkeligvis ble godt bevart.

Denne hunderasen er veldig livlig og alltid med der det skjer. Den er kjapp og behøver mye mental og fysisk stimulering for å trives best mulig. Om man er en familie som elsker å g på tur vil man få en svært tilfreds hund for denne rasen elsker å dra ut på langtur og har meget god utholdenhet og styrke. I tillegg til dette så er Dansk-svensk gårdshund veldig glad i barn og er en trygg og trofast lekekamerat for alle barna som ønsker å leke med den og ta den med seg ut på en frisk og god tur.

I tillegg til de ovennevnte egenskapeneså har denne sjarmerende og livlige rasen en svært godt utviklet luktesans og er en dreven jeger,dette har den alltid vært. Ser vi på utseendet til denne rasen så krever pelsen lite stell da den har kort pels og dessuten så ser vi den oftest som tre-farget i hvit,brun og svart eller som to-farget med en kombinasjon av hvit og brun pels. Den er liten av størrelse og hannhundene har en høyde på mellom 34 og 37 centimeter og hunnene er litt mindre.

Author | sjur Comments | Kommentarar avslått på Dansk-Svenske gårdshunder Date | mai 5, 2018

categories & tags

lovebond-lite