Ta vare på hunden i sommer!

Ta  vare  på  hunden  i  sommer! Image

Ta vare på hunden i sommer!

Sommeren er en fantastisk årstid, men har du noen gang tenkt på at den kan være vanskelig for hunden din? Det varme været kan påvirke kjæledyr, og hunder merker også godt om du drar på ferie – spesielt dersom de blir plassert på kennel. Her er noen gode tips og råd for deg som vil ta vare på hunden din i sommer!

1. Ikke la hunden bli igjen i bilen

Du bør aldri, aldri la hunden din være alene i bilen – på en varm sommerdag kan dette faktisk bety død, noe som er det verste en hundeeier kan tenke seg.

Også politiet advarer om at man ikke har hunden i bilen, og det trenger faktisk ikke å bli så veldig varmt før det blir farlig. Det betyr at selv om det er litt dårlig sommervær, så bør du ikke la hunden være igjen alene.

For mange vil dette rådet si seg selv, men det er dessverre et stort og utbredt problem at folk lar hunden være alene i bilen. Dette kan være realt dyreplageri – og i verste fall kan hunden din dø.

2. Hvis du må reise fra hunden – la den være hos familie og venner

Når sommeren kommer betyr det ferie, og da er det mange som må forlate hunden sin i noen uker. Dette er ikke en ideal situasjon for noen parter, men hvordan kan man best løse det? Jo, ved å plassere hunden hos familie og venner som hunden kjenner fra før – og har et nært forhold til. Dette er den beste løsningen for både hunden og deg som eier, så hvis dette er et alternativ burde du absolutt velge det. En kennel bør være siste utvei, selv om det finnes noen gode alternativer her også. Det finnes mange fine ansatte som virkelig bryr seg om hundene som kommer inn.

3. Ta med hunden for å bade

Å svømme med hunden din kan være sunt, og det kan også være godt for hundens psyke. For mange hunder er det utrolig morsomt å bade, og det er også en god måte å kjøle seg ned på – spesielt på en varm sommerdag. Faktisk liker hunder å bade like godt som mennesker – så ta den med deg neste gang du skal bade! For deg som har allergi er dette også et godt tips.

4. Husk flere gåturer enn på vinteren

Det er viktig for hundene å lufte seg om sommeren, og også valper kan gå på tur, men disse må være relativt korte. På sommeren er også været helt perfekt til å ta med hunden ut, men husk at det er båndtvang – både i skog og mark, samt i parkene.

Author | sjur Comments | Kommentarar avslått på Ta vare på hunden i sommer! Date | juli 17, 2019

categories & tags

lovebond-lite