Hunderaser med høyt aktivitetsnivå

Hunderaser  med  høyt  aktivitetsnivå Image

Hunderaser med høyt aktivitetsnivå

Er du en person som liker høyt tempo og å holde deg aktiv, så er en hunderase med høyt aktivitetsnivå sikkert noe som passer deg! At en rase har høyt aktivitetsnivå betyr at den er vant til og trenger mye mosjon hver dag. Det ligger i genetikken, og hunden vil ikke ha det bra om den ikke får røre seg nok. Derfor er en slik hund den perfekte treningspartner!

Det fins grupper av hunderaser du trygt kan anta har høyt aktivitetsnivå, som jakthunder og gjeterhunder. Hunder som historisk sett har vært arbeids- og brukshunder har et stort behov for både fysisk og mental stimuli. Det er fordi hjernen deres alltid er ute etter å løse problemer og utføre arbeid, så hunden vil kjede seg om den ikke får det.

Noen eksempler på aktive hunderaser er border collie, labrador, golden retriever, belgisk fårehund, setter og schæferhund. Litt mindre aktive igjen er terrierraser og cocker spaniel, for å nevne noen.

Å holde en svært aktiv hund fornøyd betyr at den må løpe eller leke seg, eller gjøre andre ting som får pulsen opp mellom 3–6 timer om dagen! Hver hund er forskjellig, selv innen hver rase, men om du vurderer å skaffe deg en hund med høyt aktivitetsnivå, vær forberedt på å være like aktiv selv! Med sportsutstyr fra Aimn og din sporty firbente venn ved din side, er du klar for ethvert eventyr dere vil finne på sammen.

Author | sjur Comments | Kommentarar avslått på Hunderaser med høyt aktivitetsnivå Date | mai 11, 2020

categories & tags

lovebond-lite