Harehunder som del av hunderasen støvere

    Home  /  Støvere  /  Harehunder som del av hunderasen støvere

Harehunder  som  del  av  hunderasen  støvere Image

Harehunder som del av hunderasen støvere

Det finnes mange ulike hunderaser som går inn under gruppen støvere,blant annet harehunden.

Harehunden minner om de andre støverne på utseende og har også et utrolig stort jaktinstinkt siden støverne først og fremst ble utviklet som jakthunder som skulle jakte på harer og andre dyr.

Disse hundene krever veldig mye mosjon og har masse utholdenhet og energi. Andre gode egenskaper blant harehundene er den ekstremt gode luktesansen blant dem. Klørne dens er skarpe og kroppen dens er smidig slik at de skulle klare å grave store hull og med kroppen sin ta seg inn i hulene til harene eller iallfall skremme dem ut og levere dem til eieren sin som sto og ventet spent på sidelinjen. På størrelse så er harehundene mellomstore til store og de er vanligvis glatthårede hunder med tre eller to ulike farger som hvit og brun i en herlig blanding.Som familiehunder så er denne hunderasen lojal og veldig kjærlig,den elsker kos og god mat.Det eneste man skal passe på er at man ikke gir den for masse mat da den nesten kan spise til den sprekker.

Ellers så er den sosial og trives sammen med både andre hunder og mennesker,dessuten har denne et veldig behagelig temperament og vil trives godt både i byen og på landet. Om man bor på landet i nærheten av gårder med sauer og høner og andre dyr så skal man passe på å ta den med seg i bånd når man skal gå ut på langtur på grunn av at den både har et sterkt jaktinstinkt og en utpreget nysjerrighet for alle andre dyr,særlig sauer og høner. I tillegg så erharehunden utrolig intelligent og god på å åpne dører helt av seg selv så dette skal man også være litt obs på.Om hunden får masse god mosjon og et sunt og godt kosthold kombinert med mye kos så kan den leve mellom 10 og 15 år totalt sett,dette gjelder både for hannene og hunnene. Et smart tips er å ta den med seg på valpekurs fra den er 6 uker gammel som valp da den vil lære seg vanlige triks og å la seg lede av voksenpersoner som er trygge i sin lederrolle. Dette er helt avgjørende om man ønsker seg en harmonisk og trygg hund som både samhandler godt med både andre hunder og andre mennesker som den vil møte på iløpet av livet sitt. Den er utpreget sta og kan også være egenrådig iblant men derfor er også dette valpekurset særlig viktig. Etterhvert skal den også finne sin plass i flokken blant de hundene som bor i nabolaget og eldre hunder kan ofte sette yngre hunder litt på plass i begynnelsen om de blir for ivrige men dette vil gå seg til med tiden.

Author | sjur Comments | Kommentarar avslått på Harehunder som del av hunderasen støvere Date | juli 20, 2018

categories & tags

lovebond-lite