Basset som hunderase og egenskaper

    Home  /  Støvere  /  Basset som hunderase og egenskaper

Basset  som  hunderase  og  egenskaper Image

Basset som hunderase og egenskaper

Den populære hunderasen Basset har sin opprinnelse som jakthund,den ble avlet frem på 1800-tallet i Frankrike for å være med eierne sine på både dådyr-jakt og jakt på småvilt.

Bassethundens særlige egenskaper

Det er en veldig populær hunderase både i Frankrike og Storbritannia og man kan se at den fortsatt benyttes på revejakt i Storbritannia da dette er en eldgammel og noble tradisjon med mye prestisje. Til og med selveste dronning Elisabeth har trykket Bassethunden til sitt bryst og eier idag intet mindre enn 4 hunder av denne rasen. Det skal også sies at dronning Elisabeth holder bassethundene som familiehunder som hver og en fungerer utmerket som familiehunder. I Frankrike så har man sluttet med revejakt men bassethundene er ofte ute i skog og mark sammen med eierne sine som små assistenter til jakt på småvilt blant annet. Denne hunden har et nobelt uttrykk med lange ører og nydelige store øyne,dette er en hund som er kortbent men som samtidig er muskuløs. Som familiehund så er det også mange i Skandinavia som begynner å få øynene opp for denne vennlige og behagelige lille skapningen. Bassethunden har ganske kort og glatt pels som gjør den lettstelt og det er bare å bade den ved behov selvsagt. Fargen dens er vanligvis trefarget med hvit,lysebrun og sort eller brun og gul og hvit men den kan selvfølgelig ha andre farger og kombinasjoner også.

Grunnen til at den har en ekstremt god luktesans og er god på å følge dyrs blodspor når den er med eierne sine på jakt ute i skog og mark er at Bassethunden er en direkte krysning av Basset Artesien og Blodhund med alle de egenskaper som tilfaller disse to hunderasene sammenlagt. Ettersom denne hunderasen er blitt såpass populær så kommer det flere og flere valper til verden hver eneste dag og om man ønsker å gå til anskaffelse av en blodhund så anbefales det å lese seg godt opp på selve hunderasen og så ta kontakt med Norsk Kennelforening for å dra og se på alle valpene som det går an å velge mellom. Gir man bassethunden mosjon,frisk luft og god og sunn mat i tillegg til masse kos og kjærlighet så vil den trives svært godt og kunne leve lenge. Skulderhøyden til bassethunden vil være mellom 33 og 38 centimeter avhengig om det er en hannhund eller en hunn som man har foran seg. Det er også en god ide å undersøke hvor mange hunder det finnes i nabolaget da dette er en veldig sosial hund.

Author | sjur Comments | Kommentarar avslått på Basset som hunderase og egenskaper Date | august 25, 2018

categories & tags

lovebond-lite