Før du tar med hunden på sommerferie!

Før  du  tar  med  hunden  på  sommerferie! Image

Før du tar med hunden på sommerferie!

Det er visse ting man bør ha i orden, før man drar på ferie med sine firbente. Det innebærer at dyret har helsesertifikat, kjæledyrpass og er ID-merket. Kjæledyret må også ha et gyldig rabiesvaksine, bortsett fra at man reiser til eller fra Sverige. En behandling for dvergbendelorm bør utføres både før innreise og ved hjemkomst på hunden. Det er veldig viktig å beskytte dyret i mot parasitter som kan overføre en rekke sykdommer. Om hunden din er beskyttet med et middel fra en veterinær, er hunden sikret mot ulike tilstander. Derfor er det viktig å kontakte en veterinær angående reisemål, for nærmere informasjon om smitte, sier veterinær Hilde Røssland. Blant utvalget finner man gode preparater som for eksempel dråper.

En hund på tur.

Preparatene skal forhindre at parasitter fester seg til dyret, og smitte dyret. Slike preparater kan vare fra 1 til 8 måneder i mot flått eller lopper. Når det kommer til halsbåndene, så er det viktig at det er en type med sikkerhetsmekanisme slik at halsbåndet løsner om det henger fast. Utenom er det svært viktig med ormekur ved jevne mellomrom. For ormekur er det både tabletter og dråper for behandling av symptomene. Typiske symptomer er at dyret slikker eller klør seg bak. Om dyret hoster har diaré, brekninger eller orm i avføringen er det viktig å få sjekket hos veterinær. Det er eierens eget ansvar at dyret får den behandlingen den trenger, i følge regelverket. For å holde deg oppdatert på regler som gjelder, sjekk ut mattilsynets nettside. Ved enkle tiltak holder du enkelt dine firbente friske og raske. Det er ganske mange som drar til både Sverige og Danmark på bilferie hvor smittsomme parasitter er å finne i snegler og snegleslimet. Dette kan gi orm. Skal du på en ferie kan du finne mye moro fra partyking sin nettside.

Vær oppmerksom på kjøledyret ditt

Hund på ferie med appelsin.

Ved å ta en prat med en veterinær kan du få masse nyttig informasjon angående reisemmål og hva du selv kan eventuelt gjøre. Det finnes ulike typer med ormer rundt om i verden som gir ulike alvorlige sykdommer. Tropisk hjerteormer er spesielt utbredt i Sør-Europa som smittes ved et myggstikk og angriper hjertet til kjæledyret. Det er ellers lopper, flått og andre mulige parasitter som florerer ute i naturen. Spesielt i gress er det flere dyr som får stygge flåttbitt som de blir syke av. Vær oppmerksom og sjekk dyret for ulike symptomer. Se etter flått og fjern det fra dyret. Repellerende midler sørger for at flått ikke får bitt seg fast ved et såkalt flåtthalsbånd. Disse halsbåndene varer i omtrent 5-8 måneder og det er mulig å få dråper som kan påføres månedlig som et annet alternativ. Før opp en sjekkeliste før du reiser som innebære helsesertifikat, pass, vaksine og forebyggende behandlinger mot insekter. Utenom dette bør du huske å få ID-merket dyret hos en veterinær. Det er ikke mye som skal til for å gi hunden en finere reiseopplevelse, uten magesjau og sykdom!

Author | sjur Comments | Kommentarar avslått på Før du tar med hunden på sommerferie! Date | juni 9, 2018

categories & tags

lovebond-lite