Chihuahua – verdens minste hunderase

Chihuahua  –  verdens  minste  hunderase Image

Chihuahua – verdens minste hunderase

Vi har alle hørt om denne spesielle krabaten av en hunderase, men ikke alle kjenner til den spennende historien dens. Det antas at chihuahua stammer fra området i Mexico hvor den har navnet sitt fra, og at den nedstammer fra hunder som levde på 800-tallet i Chihuahua-distriktet. Det er i det minste ingen tvil om at dette er en eldgammel rase, selv om det ikke finnes enighet om opphavet.

Det sies at aztekerne anså denne hunden for å være hellig. Den var lykkebringende, i tillegg var det vanlig å ofre den til gudene. Enkelte hevder chihuahua kom til Mexico fra enten Egypt eller Kina. Noe som kanskje virker kan virke rart, er at denne vesle hunderasen i sin tid ble avlet fram som vakthund. Eiere må derfor være forsiktig, for dette er en hund som fort kan bli gneldrete uten rett oppdragelse.

Vekket oppsikt i Vesten

Mest sannsynlig var det spanske erobrere som bragte chihuahuaen til Europa en gang på 1500-tallet. Likevel var det først på 1940- og 50-tallet at den begynte å etablere seg her. Med sin sylindriske, kompakte og kortvokste kropp vekket den nok oppsikt. En hund som dessuten kun er rundt 15 cm høy må gjort litt av et inntrykk. Blant eiere av chihuahua i dag ser vi gjerne kjendiser, deriblant Paris Hilton og Britney Spears.

Chihuahuaen har mange egenskaper: Den er kvikk, livlig, årvåken og tøff. Enkelte tror den er skjør, men det stemmer ikke. Tvert imot er den selvstendig, så vel som lettlært. Ikke er den vanskelig å håndtere heller. Verdens minste hunderase tar heller ikke mye plass i hjemmet, da den vanligvis veier mellom 1,5 og 3 kg. Dette er en hund som foretrekker varme og komfort bedre enn et kjølig klima, og som andre hunder trenger den daglig mosjon og kjærlighet.

Author | sjur Comments | Kommentarar avslått på Chihuahua – verdens minste hunderase Date | mai 31, 2021

categories & tags

lovebond-lite