Forbered hunden på en ny hverdag

Forbered  hunden  på  en  ny  hverdag Image

Forbered hunden på en ny hverdag

Veldig mange har skaffet seg nytt kjæledyr under koronapandemien. Det skyldes delvis at mange har følt seg ensomme, og delvis at de har hatt hjemmekontor og dermed har tilbrakt mye tid hjemme. Da er det koselig med en katt eller en hund, og derfor har antall nye hundeeiere økt voldsomt det siste året, med tilsvarende høye priser på hunder. Hundesmugling har også økt, for mange har rett og slett problemer med å finne en hund.

Hva skjer etter korona?

Det er fint å ha en hund, og kanskje spesielt når du har tid til å være hjemme med hunden. Men hva skjer med hunden når du skal tilbake på jobb igjen? De fleste har ikke mulighet til å ta med hunden til det vanlige kontoret, og derfor må du forberede hunden på at det kommer en ny hverdag om noen måneder. Det tar tid å venne hunden til å være hjemme alene, så det er lurt å starte nå.

Gradvis overgang

Det aller beste er om hunden får en gradvis overgang der du venner den til å være alene i lengre og lengre perioder. Hunden må føle seg trygg hjemme, og den må være underholdt når du er borte. En hund som er stresset eller kjeder seg kan finne på mye galt. Sjekk om din innboforsikring dekker skader hunden kan gjøre på møbler og lignende. En god forsikring fra Innboforsikring24.no vil uansett være fornuftig, i tilfelle noe skjer. Hunden kan hjelpe til med å beskytte boligen din mot innbrudd, men hvis noen bryter seg inn i hjemmet ditt, er en forsikring likevel gull verdt.

Sørg for nok mosjon

For å unngå en stresset hund, må du sørge for at den får nok mosjon før og etter jobb. Ulike hunder har ulike behov for mosjon men en hund som ikke trenger nok, vil finne på mer galt når den er hjemme alene.

Author | sjur Comments | Kommentarar avslått på Forbered hunden på en ny hverdag Date | april 2, 2021

categories & tags

lovebond-lite