Jack Russel-Terrier

Jack Russel-Terrier Image

Jack Russel-Terrier

I selve gruppen for små Terrier-hunder så finner vi Jack Russel-terrieren veldig høyt oppe på listen når det kommer til popularitet blant de fleste. Opprinnelsen sin har den fra Storbritannia og ble først og fremst benyttet som en jakthund.

Spesielle egenskaper ved Jack Russel og denne hunderasen

Idag så ser vi at denne rasen er gått gjennom en evolusjon og utviklet seg i ulike retninger,dette er grunnen til at Jack Russel-terrieren kan variere ganske mye når det kommer til høyde og andre fysiske egenskaper. Det som kan sies om dens egenskaper ellers er det at dette er en veldig kreativ og modig hund og den er kjapp mentalt,derfor behøver den også en god del hjernetrim og oppgaver slik at den stadig kan lære noe nytt inkludert nye triks. Selv om hunden kan være sta til tider så vil den absolutt kunne lære seg veldig mye nytt ved hjelp av å få mye ros når den mestrer og får til ting. Dens trang til å styre og stelle vil gjøre at det er ønskelig med en eier som kjapt etablerer seg som sjefen i familien og tar den med på et valpekurs som kan gi valpen innføring i mye forskjellig som det er viktig for den å kunne noe om. Denne rasen vil aller helst bli med på alt det som familien dens gjør for det verste den vet er å gå glipp av gøy og moro. Den er våken,energisk og utholdende i alt den gjør og den elsker å være sosial sammen med andre hunder og bli med ut på langtur med familien.Selveopprinnelsen dens oppsto på 1800-tallet da en mann drev og avlet opp hunder til sitt eget behov. Hundene som han avlet opp måtte være sterke og utholdende nok til å bli med ut for å jage rever og liten og smart nok til å overliste revene og slik jage dem rett ut av revehiene sine der de ofte lå godt beskyttet mot angrep av noe slag.

Om man ønsker å bli hundeeier og bestemmer seg for at man ønsker seg en Jack Russel-terrier så er noe av det smarteste man kan gjøre å lese seg opp på egenskaper og skaffe seg så masse informasjon som man kan og deretter finne ut om denne hunderasen er den riktige for familien.

Author | sjur Comments | Kommentarar avslått på Jack Russel-Terrier Date | april 14, 2018

categories & tags

lovebond-lite